TŪRISMA BIZNESS | Pētījumi & Statistika

Kuldīgas novadā 2016.gadā pārdoto istabnakšu skaits pieaudzis par +52%

Kuldīgas aktīvās atpūtas centrs (KAAC) ir apkopojis statistikas datus par tūrisma attīstību Kuldīgas pilsētā un novadā 2016. gadā. “Pārdoto istabnakšu skaits, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, Kuldīgas pilsētā un novadā pēc naktsmītņu rezervēšanas portāla booking.com rezervāciju statistikas datiem pieaudzis par 52 procentiem,” – ziņo Booking.com pārstāve Antra Kasa Kuldīgas novada tūrisma uzņēmēju forumā Ēdoles pilī pagājušajā nedēļā.

Antra Kasa pastāstīja, ka, spriežot pēc rezervēšanas sistēmas datiem, pārdoto istabnakšu skaits pērn pieaudzis visai Kurzemei(+45%), kas pērn bijusi viens no populārākiem galamērķiem Latvijā, bet Kuldīgas novads(+52%) ir rekordists. Vidējā pārdotā numura cena Kuldīgas novadā bijusi 53,98 EUR (Kurzemē: 49,28 EUR), bet vidējais viesu vērtējums Kuldīgas novada naktsmītnēm 8,95. Tas ir viens no augstākajiem rādītājiem Latvijā.

“Manuprāt Kuldīga sasniegusi un atspoguļo to, ko Latvijai pirms gadiem prognozēja Oksfordas pētnieki,- datus komentē Kuldīgas Aktīvās atpūtas centra (KAAC) vadītājs Artis Gustovskis,- t.i. lai panāktu atpazīstamību un sasniegtu tūrismā pozitīvu zīmolu, ir jāpaiet vismaz 20-25 gadiem. Mēs dibinājām tūrisma centru Kuldīgā tieši 1995.gadā un iesākām attīstīt tūrismu kā pēc labas mārketinga mācībgrāmatas, sākot no precīzas stratēģijas un beidzot ar atraktīviem pasākumiem. Tagad, pēc 22 gadiem sākam baudīt pirmos rezultātus un pozitīvus padarītā darba augļus. Spriežot pēc vidējā viesu vērtējuma un pārdotā numura cenas, izskatās, ka Kuldīga veidojas par tādu mazu, ekskluzīvu un kvalitatīvu tūrisma galamērķi,- par Latvijas mazo Šveici.”

Analizējot citus datus, secināms, ka katru gadu Kuldīgā pieaug ārzemju tūristu īpatsvars (36%), salīdzinot pret vietējiem tūristiem(64%), kas pirms gadiem vēl bija ~20% pret ~80%. Kuldīgu visvairāk iecienījuši tūristi no Vācijas un Lietuvas, kā arī Igaunijas un Krievijas. Tūristu skaita pieaugums attiecībā pret iepriekšējo gadu ir arī no Francijas, Nīderlandes, ASV, Lielbritānijas. Pārsvarā nakšņotāju vidū ir ģimenes ar bērniem vai nelielas draugu kompānijas, kuru vidējais palikšanas ilgums ir bijis 1,26 dienas.

Jau iepriekš ziņots, ka Kuldīga ir viena no retajām Latvijas pilsētām, kas saņēmusi virkni starptautiskus apbalvojumus par tūrisma attīstību un sasniegumiem, t.sk. Eiropas izcilākais tūrisma galamērķis Latvijā (2007), Eiropas tūrisma inovāciju balva VISTA (2014), bet 2015. gadā Kuldīga iekļauta pasaules ilgtspējīgo galamērķu sarakstā GLOBAL TOP100. Kuldīga pirmā Baltijas valstīs izveidojusi inovatīvo Nīderlandes krustpunktu velomaršrutu tīklu, bet šogad Kuldīgā 27.maijā notiks lielākais nekomerciālais velofestivāls Baltijas valstīs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Latvija
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.74065709sec.